Hoe werkt een webinar?

Hoe werkt een online webinar met NEP Webinars?

Met de webinar oplossing van NEP Webinars werkt u stap voor stap toe naar een succesvol webinar. Hoe werkt het?

  fa-check  U heeft geen extra software of app nodig en geen programmeerkennis.

  fa-check  Iedereen met een degelijke internetverbinding kan uw webinar bekijken, via elk device en vanaf elke gewenste locatie.

  fa-check  De focus van een webinar ligt volledig op uw presentatie en de interactie met de kijker.
 
  fa-check  Uitnodigingsmail,  registratiepagina, landingspagina
 
U stuurt een uitnodigingsmail naar uw klanten, volgers en abonnees op uw nieuwsbrief; kortom, naar alle mensen die al bekend zijn met uw bedrijf en al eerder interesse getoond hebben in wat u doet.

Op NEP Webinars richt u een aantrekkelijke landingspagina in. Deze bestaat uit een pakkende titel en omschrijving, een foto en biografie van de spreker en vermeldt de juiste triggers om dit webinar te gaan volgen. 

Met een call to action en een link naar de registratiepagina van uw online webinar, reserveren zij hun virtuele plek. U plaatst de oproep natuurlijk ook via uw eigen social mediakanalen om ook nieuwe geïnteresseerden uit te nodigen.
 

  fa-check  Inzicht in deelnemers, overzicht en pre-run
 
Door het aanmeldingsproces heeft u vooraf inzicht in de namen en mailadressen van uw deelnemers. Tijdens het webinar kunt u real time zien wie er (virtueel) aanwezig zijn. 

Alle informatie over uw webinar komt bij NEP Webinar overzichtelijk op één pagina te staan en u bedient alle functionaliteiten tijdens het webinar ook eenvoudig vanuit één internetvenster. 

Van tevoren kunt u een pre-run houden van uw presentatie om rustig van tevoren te kijken hoe deze overkomt.
 
  fa-check  Interactieve tools: mail, chat en polls
 
NEP Webinars heeft een overzichtelijke chat-functionaliteit die het stellen van vragen buitengewoon laagdrempelig maakt. Dit kan via de privé chat waarbij u één-op-één met een webinar-deelnemer communiceert. De openbare chat is voor iedereen zichtbaar. Met polls kunt u waardevolle marktinformatie vergaren.

  fa-check  Afsluiting en follow-up
 
Via de afsluitingspagina aan het eind van uw webinar kunt u uw kijkers bedanken voor hun interesse en hen eventueel attenderen op de volgende stappen in de communicatie-flow, zoals bijvoorbeeld:
    
  fa-arrow-right  Delen van het webinar op social media
  fa-arrow-right  Uw bedrijf te volgen via social media
  fa-arrow-right  Inschrijven op uw nieuwsbrief of blog
  fa-arrow-right  Aanvragen van informatie
  fa-arrow-right  Aanvragen van een persoonlijk gesprek, etc.
 

In een follow-up e-mail kunt u een link naar het on-demand webinar meesturen. Daarin kunt nog meer toevoegen, zoals een samenvatting, de vraag om feedback of, zoals gezegd, een speciale aanbieding.

  fa-check  Statistieken
 
NEP Webinars voorziet in statistieken waarmee u kunt evalueren hoe succesvol uw online webinar is geweest. Hoeveel bezoekers van de landingspagina hebben zich ingeschreven? En hoeveel van de aanmelders heeft daadwerkelijk gekeken? De interactie-ratio zegt iets over de betrokkenheid van de deelnemers tijdens het webinar. 
 

Voor het realiseren van een webinar met NEP Webinars heeft u in principe niet meer nodig dan een computer met degelijke internetconnectie en een microfoon, en neemt u als spreker live plaats voor de webcam.

Maar wilt u een webinar organiseren met alles erop en eraan, bijvoorbeeld met meerdere sprekers in uw panel en schakelen tussen camerastandpunten? Vanuit NEP Webinars kunnen wij u tevens helpen met het opzetten van online webinar vanuit een volwaardige studio. 

Het webinarplatform van NEP kan ook als SaaS oplossing gebruikt worden. Zo kunt u zelf een webinar organiseren en uitzenden. Heeft u zelf nog geen opnamefaciliteiten? Dan kunnen wij u ook daarbij helpen.

Hoe u het ook voor zich ziet, NEP Webinars is een platform met een helder stappenplan voor het opzetten van een succesvol online webinar.